Putovanje dolinom vekova


Turistička organizacija Kraljeva


Smeštaj na selu

Domaćinstvo ŠEKLERU selu Rudno, na Goliji, Domaćinstvo ŠEKLER vodi vredna domaćica Milijana, dobitnica priznanja „Cvet uspeha za ženu zmaja“ iz 2015. i pobednica Prvog RTS-ovog serijala „Kuhinja mog kraja“ iz 2017. Dobitnica je i mnogih drugih priznanja, a najviše pohvala od svojih brojnih gostiju.

Na platou iznad porodičnog restorana „Beli bagrem“, u kome se inače hrane svi gosti, tri su brvnare za odmor i uživanje, kako leti, tako i zimi. Uz njih su i teren za tenis na travi, poligon-igralište za decu, a zimi prelepa staza sa liftom, za skijanje, sankanje i igre na snegu. Samo selo je „vazdušna banja“ – tu se svima popravlja krvna slika. A pogled… doseže vrhove Kopaonika…
Domaćinstvo VILA SELENA

Domaćinstvo Raska Miloševića, poznatije pod imenom VILA SELENA, vrlo visoko je rangirano na svim sajtovima na kojima ga možete pronaći. „Stara kuća“ i dve brvnare… „Restoran“ samo za goste… Svi proizvodi na meniju – potpuno zdravi, potpuno sa Rudna… „Ruža vetrova“ sa mirisom mora i šume… Gosti dolaze po preporuci, a ko jednom dođe ,uvek se vraća.

Posebnost VILE SELENA je i sin, Dragan Raskov Milošević, domaćin i slikar, koji inspiraciju nalazi u jedinstvenoj čistoti prirode na Goliji i prebogatoj kulturnoj baštini Nemanjića. Jedan je od osnivača Likovne kolonije RUDNO.


Brvnara ORLOVO GNEZDODomaćin Predrag – Peda Ćirović, rodom je iz ravne Šumadije, ali se davnih godina zaljubio u ovu visoravan. Meštani mu poklonili parče zemlje u brdu, a on šest godina uporno kopao stenu da napravi ovaj vidikovac, odakle gleda, preko šuma i pašnjaka, na vrhove Kopaonika i Šare…

Uz brvnaru je „velika terasa“, terasa za roštilj i kotlić , skrivena terasa sa ležaljkama i terasa sa teleskopom, za pogled u daljinu ili u zvezdano nebo .

Osobenost domaćina je snalaženje u prirodi. Izviđač je, može da bude pouzdan vodič kroz lepote Rudna i Golije. Po vašoj želji, spremaće vam razne organske specijalitete.
Pansion NEBO

Za vedrih noći na lokaciji Srnjače, gde po nekad i srne svraćaju, zaista gotovo rukom dodirneš nebo,a zvezde blistaju kao na dlanu. Lepotu ovog mesta krije 3 km dug makadamski put od centra sela Rudno. A onda vas tu sačeka mir prekinut samo cvrkutom ptica, čist vazduh pun ozona i neposredni dodir sa netaknutom prirodom…

Seosko domaćinstvo NEBO raspolaže sa tri komforne brvnare i restoranom , kao mestom zajedničkog okupljanja, a meni se dogovara sa gostima. Leti su na raspolaganju brdske bicikle, a zimi ski oprema i motorne sanke. Nebo poseduje 2 ski lifta za decu, od 80 i 150m.


Etno selo BISER LOPATNICEEtno selo Biser Lopatnice nalazi se na ulasku u selo Lopatnica, udaljeno oko 25 kilometara od Kraljeva. Smešteno je na izuzetno lepom mestu, uz samu reku Lopatnicu i okruženo je živopisnim livadama i četinarskom šumom.Namenjeno je onima koji uživaju u čistom vazduhu, tišini prirode,cvrkutu ptica i žuboru potoka, aktivnom odmoru u prirodi, vožnji bicikla i šetnjama na čistom planinskom vazduhu.

Kompleks se sastoji od tri brvnare i pansionskog restorana u kome se služi zdrava domaća hrana.Svaka brvnara može da smesti 4-6 osoba, dovoljno su udaljene jedna od druge i raspolažu sopstvenim, ograđenim dvorištima, koje svakom gostu pruža privatnost i mir.Sve brvnare su klimatizovane i imaju po dve spavaće sobe smeštene na gornjem spratu, od kojih je jedna sa francuskim ležajem, a druga sa dva pojedinačna ležaja. U prizemlju je dnevni boravak sa dva pomoćna ležaja, TV sa satelitskim kanalima, kuhinja i kupatilo koje sadrži tuš kabinu i kompletni toaletni pribor.

Takođe, za potpuni užitak u letnjoj polovini godine tu je i otvoreni bazen, koji je više nalik jezeru i koji je idealno uklopljen u prirodnu okolinu.

Spavaće sobe imaju pogled na bazen, a ispred brvnara nalaze se i divni tremovi sa stolovima, stolicama i klupama, okruženi cvetnim žardinjerama, za potpuno uživanje. Dvorište je dovoljno veliko i bezbedno za igru mališana.

Takođe, širom kompleksa je dostupna i besplatna, bežična internet konekcija.

Blizina kulturno-istorijskog nasleđa izuzetne vrednosti ( manastiri Žiča, Studenica, Gradac, srednjevekovni grad Maglič), pružaju mogućnost izleta i obilaska ovih znamenitosti.

Usluga je u etno kompleksu je na bazi punog ili polupansiona

Kontakt: tel.063/642 334, e-mail: info@biserlopatnice.org, www.biserlopatnice.org


Etno selo BOGUT II кат.(***)Nalazi se na 24km od Kraljeva ka Raški, na skretanju ka Bogutovačkoj Banji,u zaseoku Korićanci.Kako se u blizini nalaze ruševine starog grada Boguta, domaćinstvo je dobilo ime po ovom značajnom arheološkom nalazištu.

Ovaj etno kompleks porodice Filipović se sastoji od od 3 brvnare apartmanskog tipa, za 2 i 4 osobe i renovirane stare kuće sa 2 trokrevetne sobe, sale za ručavanje, minifarme, voćnjaka i bašte. Moderno opremljene brvnare su udobne i komforne, a svaka ima zasebno kupatilo sa tuš kabinom i peškirima, mini-kuhinju i terasu. Neposredno pored brvnara nalazi se prostran parking za goste. Sve sobe poseduju klima uredjaje i bežičnu internet konekciju.Lokalni specijaliteti po tradicionalnoj recepturi služe se u sali za ručavanje kapaciteta do 40 mesta u zatvorenom delu i do 20 mesta na terasi. Na meniju su sva jela naše domaće kuhinje, spremane od zdravih,hemijski netretiranih namirnica sa ovog kraja.Postoji mogućnost organizacije i manjih proslava, ili svečanih ručkova. Takodje, postoji mogućnost i da gosti samostalno pripremaju hranu.. Netaknuta priroda, čist planinski vazduh, žubor reke, mir i tisina, šetnje šumskim stazama,vožnja biciklom, kupanje i pecanje u bistroj planinskoj reci, mogućnost obilaska kulturno-istorijskih znamenitosti u blizini, zdrava domaca hrana, kao i ljubazni domaćini, pružaju sve uslove za odmor koji se pamti.

Kontakt: tel.036/426-002, 060/0426 002, e-mail:info@etnoselobogut.com, www.etnoselobogut.com


Domaćinstvo MILOJEVIĆ II kat.(***)

Domaćinstvo Milojević se nalazi u kanjonu planinske reke Lopatnice, ispod šumovitih obronaka planine Troglav, 25 km udaljeno pod Kraljeva.Odmor u ovom domaćinstvu namenjen je onima koji uživaju u čistoj nezagadjenoj prirodnoj sredini, zelenilu, miru i tišini, u kojoj se čuje samo žubor vode i cvrkut ptica, kao i u domaćoj hrani, spremanoj po starim tradicionalnim receptima. Domaćinstvo Milojević nudi smeštaj u kući koja raspolaže sa 2 dvokrevetne i 2 trokrevetne sobe. Svaka soba ima zasebno kupatilo sa tuš kabinama i peškirirma. Čitava kuća izgrađena je u tradicionalnom planiskom stilu, sa kamenim zidovima i nameštajem od prirodnog drveta, a sobe imaju centralno grejanje, pa su pogodne za boravak u bilo koje doba godine.

U dvorištu kuće, okružen zelenilom, gostima je na raspolaganju otvoren bazen sa toplom mineralnom vodom, prelepom terasom za sunčanje, ležaljkama i suncobranima. Kako su deca ovde uvek najdraži gosti, za njih je obezbedjen plitki bazen, kao i uredjeno igralište. Boravak na bazenima je besplatan. Pored prelepe prirode, mira i tišine, gosti ovde mogu da uživaju i u specijalitetima srpske domaće kuhinje i uvek svežoj, zdravoj hrani. U zavisnosti od godišnjeg doba, gosti mogu da kupe i razne proizvode ovog domaćinstva. Takođe, na čitavom imanju dostupna je besplatna, bežična internet konekcija. Boravak gostiju može biti na bazi punog ili polupansiona.

Planinsko okruženje prošarano pašnjacima idealno je za duge šetnje, sakupljanje šumskih plodova i lekovitog bilja, kao i za vožnju bicikala šumskim stazama. U tu svrhu, domaćinstvo poseduje 4 bicikla za korišćenje. U blizini domaćinstva protiče reka Lopatnica, koju karakteriše čista bistra voda i koja je idealna za sportski ribolov.

U toku odmora postoji mogućnost posete srednjovekovnih kulturno-istorijskih spomenika izuzetne vrednosti: manastira Žiča ,Studenica , kao i tvrđave Maglič.

Kontakt: tel.036/825-005, 063/582 018, e-mail:domaćinstvomilojević@gmail.com, www.agritur- milojevic.comTuristička organizacija Kraljeva