Putovanje dolinom vekova


Turistička organizacija Kraljeva
.


Kupališta

Kraljevo leži na dve reke, na Ibru i Zapadnoj Moravi.

Kraljevo leži na dve reke, na Ibru i Zapadnoj Moravi. Zato i ne čudi što je bogato plažama, kupalištima i bazenima.

U vrelim letnjim danima osveženje možete potražiti na gradskoj plaži na Ibru ili na gradskom bazenu koji se nalazi neposredno uz gradsku plažu i koji važi za najčistiji bazen u centralnoj Srbiji.Na samo par kilometara od centra grada nalazi se bazen Mošin gaj, prelep nov objekat koji zadovoljava ukuse i najprobirljivije klijentele.

Akva park u selu Samaila – Akva dream prava je destinacija za sve one koji vole adrenalin ali i bogate sadržaje na vodi. Pored velikih tobogana, vodenih pečurki, mini slapova i bazena sa mehurićima, ovde se možete oprobati u spostskom ribolovu na jednom od tri velika veštačka jezera.

U istom selu nalazi se i kompleks bazena Savin raj , za sve one koji vole nešto mirniju varijantu kupanja.Meljanički bazen je fenomenalni etno bazenski kompleks smešten na obroncima planine Goč koji pruža poseban ugođaj kupanja u sjajnom prirodnom okruženju. Pored dva bazena gosti se mogu kupati i u prirodnom bazenu napravljenom u koristu reke Meljanice a za one koji se opredele da produže odmor na ovoj destinaciji, postoje i sobe sa kupatilima, kao i restoran sa bogatom ponudom hrane.

Bučov vir je kupalište sagrađeno na reci Kamenici koje je u letnjim mesecima sjajno mesto za odmor i druženje.Etno kupalište Matovića vodenica u selu Bogutovac sjajno je mesto za sve one koji vole da pobegnu od gradske vreve i koji žele da se kupaju u osvežavajućoj i čistoj vodi koja dolazi iz Lopatnice jedne od najčistijih reka u Srbiji.

U neposrednoj blizini ovog kupališta je turistička destinacija Lopatnica, u kojoj je razvijen seoski turizam i u kojoj postoje domaćinstva koja imaju uređena kupališta za svoje goste, poput domaćinstva Milojević, kompleksa Biser Lopatnice ili domaćinstva Oaza Mira.Pored navedenih postoje i odlične plaže ali i skrivena mesta na rekama Zapadna Morava, Ibar, Kamenica, Žiča….Turistička organizacija Kraljeva