Путовање долином векова


Туристичка организација Краљева
.


Купалишта

Краљево лежи на две реке, на Ибру и Западној Морави.

Краљево лежи на две реке, на Ибру и Западној Морави. Зато и не чуди што је богато плажама, купалиштима и базенима.

У врелим летњим данима освежење можете потражити на градској плажи на Ибру или на градском базену који се налази непосредно уз градску плажу и који важи за најчистији базен у централној Србији.На само пар километара од центра града налази се базен Мошин гај, прелеп нов објекат који задовољава укусе и најпробирљивије клијентеле.

Аква парк у селу Самаила – Аква дреам права је дестинација за све оне који воле адреналин али и богате садржаје на води. Поред великих тобогана, водених печурки, мини слапова и базена са мехурићима, овде се можете опробати у спостском риболову на једном од три велика вештачка језера.

У истом селу налази се и комплекс базена Савин рај , за све оне који воле нешто мирнију варијанту купања.Мељанички базен је феноменални етно базенски комплекс смештен на обронцима планине Гоч који пружа посебан угођај купања у сјајном природном окружењу. Поред два базена гости се могу купати и у природном базену направљеном у користу реке Мељанице а за оне који се определе да продуже одмор на овој дестинацији, постоје и собе са купатилима, као и ресторан са богатом понудом хране.

Бучов вир је купалиште саграђено на реци Каменици које је у летњим месецима сјајно место за одмор и дружење.Етно купалиште Матовића воденица у селу Богутовац сјајно је место за све оне који воле да побегну од градске вреве и који желе да се купају у освежавајућој и чистој води која долази из Лопатнице једне од најчистијих река у Србији.

У непосредној близини овог купалишта је туристичка дестинација Лопатница, у којој је развијен сеоски туризам и у којој постоје домаћинства која имају уређена купалишта за своје госте, попут домаћинства Милојевић, комплекса Бисер Лопатнице или домаћинства Оаза Мира.Поред наведених постоје и одличне плаже али и скривена места на рекама Западна Морава, Ибар, Каменица, Жича….Туристичка организација Краљева