Путовање долином векова


Туристичка организација Краљева
.Рудно

Ружа ветрова у срцу биосфере Голија-Студеница.

Судар морских и континенталних струја на 1100 метара надморске висине.


js slider

Туристичка дестинација Рудно налази се на 1100 метара надморске висине, на обронцима планина Радочело и Голија. Центар регије је село Рудно, до кога се стиже Ибарском магистралом из правца Краљева, према југу. Од Краљева се путује око 76км до насеља Брвеник, затим се скреће десно и путује још 24 км до коначне дестинације смештене у срцу резервата биосфере Голија.

Нетакнута природа, богата густим шумама, питомим и раскошним пашњацима, ливадама и мноштвом бистрих планинских река и потока богатих раковима и пастрмком, уз најчистији ваздух у Србији чине да Рудно заволите на прву лопту. Ружа ветрова у којој се сударају континенталне и медитеранске струје, ово место чини ваздушном бањом која у комбинацији са здравом храном и дугим шетњама делује благотворно на многа обољења.

Сеоски туризам на овим просторима постоји неколико деценија али задњих десетак година дозивљава прави процват. Домаћинство Шеклер, етно коначиште Вила Селена, Пансион Небо, колиба Орлово гнездо и још десетак рудњанских домаћина подигли су квалитет услуге на ниво какав се среће само у најпрестижнијим туристичким дестинацијама. Зато и не чуди што за Рудно важи правило да у ово место не можете доћи само једном. Свако ко удахне овај ваздух и осети гостопримљивост рудњанских домаћина добије жељу да се врати у ово питомо место.Туристичка организација Краљева