Путовање долином векова


Туристичка организација Краљева
.Упознајте Краљево

Град отвореног срца.


js slider

Град отвореног срца препознатљив је по улицама које се секу под правим углом и по прелепом градском тргу на коме доминира "Милутин" - споменик српским ратницима.

Краљево је град богате историје и културе, на чијој територији је пре 8 векова настала модерна српска држава и зато су незаобилазне туристичке дестинације приликом обиласка града и околине средњовековни манастири Жича и Студеница, средњовековна тврђава Маглич и архитектонски бисер уклесан у стени – Горња испосница Светог Саве.

Свакако да би туристи којима је историја на првом месту требало да посете и градски Музеј, који се налази на тргу Светог Саве на коме су и црква Свете тројице, историјски архив и Господар Васин Конак у коме је смештен Православни духовни центар Владика Николај Велимировић. У Краљеву вреди видети и нови велелепни храм Светог Саве поред кога је смештена Жичка епархија.

Незаобилазна тацка за посете би требало да буде и Спомен парк, место на коме су Немци у 2. Светском рату 14.октобра 1941. године стрељали неколико хиљада Краљевчана.

Сам град је занимљиво архитектонски решен и представља праву пешачку оазу јер су и централни градски трг и улице које полазе из њега затворене за саобраћај. У печацкој зони налази се велики број кафића, барова, посластицарница и пицерија, али и продавница у којима се продају најпрестижније светске робне марке. За дуге шетње идеално је и уређено шеталисте крај реке Ибар на којој се налази неколико сплавова кафића где мозете попити кафу или пиће и одмарати у лепотама природе на само пар стотина метара од централне градске вреве.Туристичка организација Краљева