Путовање долином векова


Туристичка организација Краљева
.


Остале манифестације

Нарцису у Походе

Планинарско рекреативна манифестација републичког карактера . Шетња уређеним планинарским стазама по планини Столови . Организатор ове акције је Планинарско смучарско друштво “Гвоздац”.

http://www.trekking-serbia.com/sr/clanci/dogadjaji/narcisu-u-pohode-stolovi.html


Чикер МТБ Маратон

Бициклистички маратон од Краљева до црногорског приморја алтернативним путевима. Органиyатор је бициклистицки клуб Чикер.

http://www.cikermtb.com/


Дани Јоргована

Традиционална културно-туристичка манифестација која се одржава у част Јелене Анжујске, француске принцезе и српске краљице и којом се обележава 765 година српско-француског пријатељства.


Весели спуст

Највеселија регата у Србији. Спуст Ибром од средњовековне тврђаве Маглич до градске плаже у Краљеву. Неколико хиљада учесника, најмаштовитија пловила, неколико трубачких оркестара обећавају луд провод на једној од најлепших и најбржих српских река.


Дани песме

Музичка манифестација коај се одржава у селу Роћевићи. Карактерише је велики број учесника који се из године у годину повећава. Поред великог броја културно уметничких друштва на њој учествују и најпознатији извођачи народне музике. Организатор је продукција Мелос.


Пројада

Манифестација која се одржава у част проје. Јединстевн спој гастрономије и народног стваралаштва. Одржава се у селу Ратина које је и организатор ове манифестације.


Ракијада у Буковици

Такмичење у припремању грејане ракије уз богат културно-уметнички програм и пратеће саборске активности. Одлична атмосфера и све већи број учесника из године у годину ову манифестацију чине незаобилаyном за све љубитеље доброг провода.Туристичка организација Краљева